logo Bliv medlem her

www.hestens-venner.dk
- foreningen med aktiviteter for alle heste

Næste aktivitet


30. april 2023 fra kl. 10:00 - Agility træningsdag
28. maj 2023 - Agility konkurrence hvor alle kan være med
15. oktober 2023 - Orienterings-ridning/kørsel

Sidste nyt

Sidste nyt på hjemmesiden
samt tilmelding til nyhedsbrev

Opdateret : 25-03-2023

Facebook
Besøg os på Facebook

Forum

Sidste nyt i forum :
02-03-2023 kl.07:33

Menu :

 FORSIDEN
 BESTYRELSEN
- Formanden har ordet
- Bestyrelsesmedlemmer
- Vedtægter
- Referater
 MEDLEMMER
 MEDLEMSBLAD
 AKTIVITETER
 LINK
 BILLEDGALLERI
 
 OM HJEMMESIDEN
 


Du er ikke logget ind

Log ind

   

Formanden har ordet :

Læs "Formanden har ordet" fra :

Håber I alle sammen er kommet godt ind i det nye år. Nu venter vi alle på foråret, så vi kan komme ud med vores heste uden det helt store udstyrsstykke af varmt og vandtæt og vindtæt tøj.

Foreningen sluttede 2022 med et kursus i Miljøtræning for ryttere og trækkere. Kurset var med Ejner Møller Andersen, og det blev en dag fyldt med oplevelser og indtryk til vores heste. Så vidt jeg kunne se, var både formiddagsholdet og eftermiddagsholdet helt fyldt op med deltagere. Jeg havde min fjordhest Lillegut med på kurset, og han havde virkelig en dejlig dag. Bedst som Ejner og jeg troede, at nu var der endelig noget, han stoppede op for og måske ikke turde gå forbi, ja – så var det egentlig slet ikke, fordi han ikke turde gå gennem skyen af sæbebobler, nej – Lillegut stoppede op, fordi han var nysgerrig på selve sæbeboblemaskinen, der stod og summede, imens sæbebobler væltede ud. Lillegut stak mulen helt ned for at snuse til maskinen med det resultat, at han fik indåndet en masse sæbebobler. Da jeg efterhånden syntes, vi skulle gå videre, fik Lillegut da også smagt på selve sæben, som nu befandt sig i hans mund og især i næsen. Det var helt tydeligt en grim smag, og han måtte fnyse og pruste i flere omgange, inden sæbesmagen aftog.

Der var mange helt unge heste med på kurset om eftermiddagen. De unge heste klarede faktisk opgaverne ganske flot! Læs mere på side 14.

Allerede mandag d. 2. januar havde vi årets første Tema Aften i Dianalund Borgerhus. Ole Hoff-Clausen, som er opvokset i Sorø, fortalte om Sorø Bys historie. Det blev en sjov og spændende aften med rigtig mange historier om, hvad der er hændt i Sorø gennem tiden. Ole har en fantastisk hukommelse og kunne bl.a. de fleste navne på personerne på de forskellige billeder, som han viste på det store lærred. Læs referatet på side 16.

Næste tema aften bliver mandag d. 6.februar, hvor kørelærerne Anne og Jens Faurschou fortsætter, hvor de slap ved vores sidste Tema Aften i foråret 2022. Det viste sig nemlig den gang, at spørgelysten til Annes del af emnet om kørsel med trailer, var enorm, og derfor brugte Anne resten af aftenen til at svare på de mange meget relevante spørgsmål, der kom fra salen. Jens, som skulle have informeret os om dyretransportforordningen, nåede aldrig at komme til orde. Nu glæder vi os til at høre, hvad Jens har at fortælle. Læs invitationen på side 6.

Generalforsamlingen bliver holdt tirsdag d. 28. februar. De 2 foregående år (2021 og 2022) har vi været nødt til at udsætte datoen for generalforsamlingen på grund af Corona, men i år regner vi med at kunne holde generalforsamlingen som planlagt i februar. Hvis du har gode ideer eller ønsker til arrangementer, så mød op ved generalforsamlingen. Lene Delaney Rath har fået et spændende men også meget krævende job og ønsker derfor at træde af som suppleant til bestyrelsen. Hvis du har lyst at deltage ved bestyrelsens beslutninger, så mød op ved generalforsamlingen og hør nærmere om bestyrelsens opgaver. Indkaldelsen til generalforsamlingen findes på side 8.

Ved Tema Aften mandag d. 6. marts kommer dyrlæge Martin Vedel fra Vestermose Dyreklinik og fortæller om forebyggelse og behandling af sommersygdomme hos heste. Sidste forår fortalte Martin om forebyggelse og behandling af vintersygdomme hos heste. Martin er rigtig god til at fortælle og forklare om sygdommene, hvilke symptomer vi skal være opmærksomme på, og hvornår vi bør tilkalde dyrlægen. Derfor er vi rigtig glade for, at Martin har sagt ja til at komme til Dianalund igen i 2023. Nu er det så sommersygdommene, det kommer til at handle om, og der er vist nok at tage fat på med forfangenhed, insektplage osv. osv. Læs invitationen på side 9.

Deltag på en Ridetur i Hedeland lørdag d. 25. marts. Turen, som er gratis, er kun for ryttere. Læs mere om turen på side 11.

Søndag den 30. april bliver det muligt at træne agility på banen hos Helene og Jesper Knudsen. Mød op og få en dejlig dag med din hest. Læs mere på side 12.

I maj måned bliver der holdt agility konkurrence. Man behøver ikke at have været til træningen i april for at kunne deltage ved konkurrencen. Flere af forhindringerne vil være ændret eller helt nye. Læs invitationen på side 12.

Orienterings arrangement i Bidstrup Skovene. Sæt kryds i kalenderen søndag d. 15. oktober 2023. Vi har ansøgt Naturstyrelsen om tilladelse til at holde det årlige orienteringsarrangement for ridende og kørende, og vi har igen i år modtaget en tilladelse. I skrivende stund vides ikke med sikkerhed, hvor og hvordan ruten bliver. Vi mødes dog med sikkerhed på P-pladsen for enden af Avnstrupvej. Ridestien er p.t. ikke brugbar, og når man hører skovfogeden Hans Jessen og biologen Jonas om de planlagte hegninger, så vil den nordlige del af ridestien sandsynligvis blive indhegnet. Bidstrup Skovene fik en dispensation i 2022 således, at der ikke bliver tale om en samlet stor hegning på 640 ha. Bidstrup Skoven har fået lov til at lave flere mindre hegninger. Dispensationen blev givet, fordi der er flere områder i skoven, som ikke tåler græssende dyr (sjældne arter som vil forsvinde – lang historie) Jeg håber at kunne lave en rute på fast vej i områder, der IKKE er indhegnet. Vi rider under INGEN omstændigheder ind blandt løsgående kvæg. Mere information kommer i Pære Posten august 2023 og på foreningens hjemmeside.

Version: Mobil | Desktop ..:: Opdateret : 25-03-2023 ::..

Birkealleens Webdesign