Hvad: Temaaften: Sommersygdomme - forebyggelse, genkendelse og behandling når uheldet er ude, ved Dyrlæge Martin Vedel
Dato: 6. marts 2023 kl. 19:00 - 21:00
Sted: Dianalund Borgerhus, Sømosevej 44, 4293 Dianalund

Pris: Prisen for arrangementet er med kaffe og kage:
30 kr. for medlemmer og 60 kr. for ikke medlemmer.
Tilmelding: 28. februar 2023
Kontaktperson: Lone Wunsch tlf.: 22 84 42 04, mail: lone@hestens-venner.dk

Temaaften: Sommersygdomme - forebyggelse, genkendelse og behandling når uheldet er ude, ved Dyrlæge Martin Vedel

Temaaftenen er arrangeret i samarbejde med Bromme Køreforening.

I 2022 havde vi besøg af Martin, som bl.a. fortalte om vintersygdomme, så i 2023 har vi inviteret Martin til at komme og forberede os på, hvad sommeren kan bringe, hvis vi ikke genkender de gængse sygdomstegn.
Hvis der bliver tid til det, vil Martin også komme ind konsekvenserne ved for tidlig ibrugtagning af de unge heste.
Dyrlæge Martin Vedel, Vestermose Dyreklinik


Martin Vedel - Vestermose Dyreklinik


Martin er uddannet dyrlæge fra Københavns Universitet i 2017, med speciale i heste. Heste har haft hans interesse fra helt ung, da han er opvokset ved Ringsted på et stutteri med varmblodsheste. I dag bor han på samme ejendommen hvor klinikken ligger, med sin bedre halvdel Marika, som også er dyrlæge hos Vestermose Dyreklinik. Martin har løbende efteruddannet sig med kurser i blandt andet haltheder, ultralydsscanning, røntgen og tandproblematikker. Han har desuden særligt meget erfaring inden for reproduktion hos både hund, hest og kat.

Vestermose Dyreklinik blev startet for at kunne tilbyde folk i området en bedre behandling af alle deres dyr, med fokus på tryghed, nærvær og faglighed. Klinikken har oplevet en stor positivitet fra lokalområdet, og mange dyr og deres mennesker er kommet til. Derfor er Dyrlæge Elisabeth Høj også blevet tilføjet til vores hesteteam, og hun skal særligt hjælpe med intern medicin, bevægelse og reproduktion fremover. Klinikken har nu 4 dyrlæger og 4 sygeplejersker på fuldtid, og beskæftiger desuden en bogholder samt et par unge mennesker fra lokalområdet som hjælper med rengøring og andet praktisk.

Ideologien bag klinikken er særligt vigtig for os. Vi ønsker at skabe en god relation mellem klienter, patienter og dyrlæger. Vi ønsker at have tid til at give en god og fyldestgørende behandling, og være helt opdateret på nye behandlinger og udstyr. Klinikken er senest ved at blive udvidet med et afsnit udelukkende til heste, hvor vi har mulighed for indlæggelser, halthedsudredninger, mave/-tarmundersøgelser med endoskop, operationer på liggende heste, reproduktionsforløb, røntgenundersøgelser mm. Vi vil også fortsat køre ud i staldende, men have klinikken som et supplement.


Vestermose Dyreklinik


Vestermose Dyreklinik


Vestermose Dyreklinik


Vestermose Dyreklinik