Hvad: Tema aften om Trailerkørsel
Dato: 4. april 2022 kl. 19:00 - 21:00
Sted: Dianalund Borgerhus, Sømosevej 44, 4293 Dianalund

Pris: Prisen for arrangementet er med kaffe og kage:
30 kr. for medlemmer og 60 kr. for ikke medlemmer.
Tilmelding: 30. marts 2022
Kontaktperson: Lone Wunsch tlf.: 22 84 42 04, mail: lone@hestens-venner.dk

Tema aften om Trailerkørsel

Temaaftenen er arrangeret i samarbejde med Bromme Køreforening.

Trailerkørsel af Klaus Wunsch
Tegnet af Klaus Wunsch

Vi er mange, der har taget trailerkort for mange, mange år siden, og nogle ting er ændret de seneste år. Hvad må man køre med i dette årtusinde? i forhold til tidligere?
Hvornår er det strengt nødvendigt at være i besiddelse af et trailerkort? Det er vist nok noget med noget vægten.....? men hvordan laves regnestykket? selve traileren og den trækkende bil kan udløse et sandt studie af registrerings attester før, man har det rigtige tal i sit regnestykke og her ud fra kan gennemskue, om trailerkortet er nødvendigt.
Heste er ofte tungere, end vi regner med. Den sikre løsning er selvfølgelig, at få vejet hesten på en brovægt, hvis man på nogen måde har adgang til en brovægt.

"Tempo 100" er også en ny ting. Hvor meget ved du om det? Må man "bare lige" køre 100 km/t, fordi man er på motorvejen? Svaret er et klart NEJ, det må man ikke bare uden videre ekstra registreringer og godkendelser af både bil og trailer.

Transport-certifikat? hvornår er det nødvendigt? og hvilke fordele/ulemper "roder" man sig ud i med et transportcertifikat?

Det med at have løse ting i traileren, som i dag giver bøder, var der ikke tale om tidligere, og mange ved slet ikke, at det kan koste dyrt. Mød op og hør, hvor dyrt det kan blive, hvis man sjusker lidt og glemmer at rydde op i traileren inden, man begiver sig ud på landevejen.

Andre spørgsmål:
Ovenstående emner er paratviden hos kørerlærerne.
Anne og Jens skriver, "hvis nogen har specifikke udfordringer, så kan de evt. sende spørgsmål på forhånd så vi kan forberede os bedst muligt.
Mange ting kan vi svare på umiddelbart, men er der noget mere specifikt, skal vi måske lige slå svarene op".
Jens Faurschou mail: sigt.og.ram@gmail.com
Anne Faurschou mail: annefaurschou@gmail.com

OBS: hvis der er forsamlings forbud i forbindelse med Corona, som har indflydelse på måden, vi afholder foredraget, bliver arrangementet selvfølgelig udsat.