Hvad: Temaaften om forebyggelse og behandling af ”vintersygdomme” v/ dyrlæge Henrik Hagbard
Dato: UDSAT til 7. marts 2022
Sted: Dianalund Borgerhus, Sømosevej 44, 4293 Dianalund

Pris: Prisen for arrangementet er med kaffe og kage:
30 kr. for medlemmer og 60 kr. for ikke medlemmer.
Tilmelding: 22. februar 2021
Kontaktperson: Kirsa Sørensen tlf.: 26 63 56 78, mail: frkkanin@gmail.com

UDSAT til 7.marts 2022

Temaaftenen er arrangeret i samarbejde med Bromme Køreforening og afholdes hvis forsamlingsforbuddet er ophævet.

Temaaften om forebyggelse og behandling af ”vintersygdomme” v/ dyrlæge Henrik Hagbard

Temaaftenen er arrangeret i samarbejde med Bromme Køreforening og afholdes hvis forsamlingsforbuddet er ophævet.

Henrik_Hagbard
Henrik Hagbard

Henrik blev dyrlæge i 1997. Efter en kort karriere i praksis i Jylland kom han til Stordyrshospitalet på Københavns Universitet. Her arbejdede han som underviser indtil han i 2005 startede på Gørlev dyreklinik. Siden 2010 har Henrik været medejer af Gørlev Dyreklinik.

Henrik har en særlig interesse for sårbehandlinger og tænder hos heste. Henrik arbejder meget med parasitter og rådgivning af dyrehold med større husdyr. Han arbejder også med større eksotiske husdyr som hængebugsvin, lamaer, alpacaer og cirkusdyr. Derudover er Henrik dyrlæge for Hestens Værn, censor på Danmarks Tekniske Universitet og Københavns Universitet samt Syn-og Skønsmand i retssager, hvor dyrlægebistand er nødvendigt. Af mere eksotiske interesser bruger han sin fritid på at arbejde for at bevare næsehorn i Sydafrika og på forskningsprojekter i parasitologi og immunologi.

Henrik vil fortælle om vinterens sygdomme herunder bl.a. nyreslag, om hvordan dette kan forebygges og hvordan vi som ejer skal handle hvis vi er så uheldige at vores hest rammes af er nyreslag, og hvordan fremtiden for en nyreslags hest er. Ligeså vil Henrik fortælle om ‘de 5 spørgsmål’ som dyrlægen altid stiller når en bekymret hestejer ringer Efter dyrlægen og hvordan vi selv kan handle indtil dyrlægen kommer.

Henrik står ligeså til rådighed for flere tilkomne spørgsmål, og vil svare på dem bedst muligt, så vi kan passe godt på vores heste - hele året rundt.